Fortuna liga - preview 20. kola: Ružomberok hostí Žilinu

11.02.2022, 08:48, aktualizováno 14.02.2022, 08:52
Previews
Pondělní dohrávka slovenské nejvyšší soutěže se odehraje v Ružomberoku, jemuž se postaví další tradiční klub Žilina. Domácí si mohou upevnit třetí příčky, zatímco "Šošoni" se chtějí vzdálit týmům za sebou...
MFK Ružomberok - MŠK Žilina  (pondělí 15:00)
V pondelkovej dohrávke prvého jarného kola Fortunaligy privíta na Liptove MFK Ružomberok mužstvo MŠK Žilina.

"Cez zimu sme urobili veľa roboty. Myslím si, že mužstvo sa opäť posunulo. Na sústredení sme mali kvalitných súperov. Verím, že latku nepodlezieme ani na jar. Atmosféra v kabíne je dobrá. Tešíme sa na ligu, lebo každý radšej hrá ostré zápasy, ako prípravné. Verím, že sme na ligu dobre pripravení," povedal kapitán Liptákov Ján Maslo.

Na hosťovania zamierili Adam Brenkus, Michal Dopater a Tomáš Kubík. Klub opustili Tihomir Kostadinov a Dalibor Takáč, keď odišli do Poľska. "Dalibor sa vykryštalizoval medzi hráčov, ktorí urobili veľký progres. Bol naším ťahúňom hlavne čo sa týka finalizácie alebo predfinálnej fázy útoku," skonštatoval tréner Peter Struhár. Pod Čebrať naopak prestúpil Kristóf Domonkos z Komárna a na hosťovanie prišiel Filip Lichý zo Slovana Bratislava. Okrem nich môžu dostať priestor niektorí hráči z dorastu.

"V aktuálnej situácii by som potreboval nejaké posily, ale čo sa týka celkovej situácie, keby boli všetci hráči zdraví, tak so šírkou a kvalitou kádra som spokojný. V klube sme nastavení tak, že chceme pracovať s našimi chlapcami, ktorí urobili za prvý polrok veľký progres. Trošku nás zastavili zranenia - či Jána Masla alebo Samuela Šefčíka, ktorý sa takisto zranil na sústredení. Nepríjemnosti nám robilo aj ochorenie COVID-19," ozrejmil šéf ružomberského realizačného tímu.

Pred štartom ligovej jari má Ružomberok na konte 35 bodov a patrí mu priebežná bronzová pozícia. "Smerujeme k medailovému umiestneniu. Momentálne sme tretí a radi by sme si to uchovali. Ale nik nehovorí, že to nemôže byť ešte lepšie. Už pred koncom jesennej časti sme mali šestku vo vrecku. Teraz musíme ísť od zápasu k zápasu. Každý je pre nás z tohto pohľadu dôležitý, pretože každý prispieva k nášmu cieľu mať medailové umiestnenie," povedal generálny riaditeľ klubu Ľubomír Golis.

Ružomberok a Žilina zabojujú a prvé jarné body v pondelok od 15:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.50 - 3.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Trnava - DAC Dunajská Streda  (neděle 17:00)
V nedeľňajšom dueli 20. kola Fortunaligy privíta druhý celok tabuľky Spartak Trnava FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Spartak absolvoval pomerne krátku zimnú prípravu, počas ktorej odohral osem stretnutí. "Bol to zaberák, hlavne tie prvé týždne, keď sme dostávali do tela najmä po kondičnej stránke. To bolo náročnejšie nielen fyzicky, ale zvládnuť to aj v hlave. Postupne, ako sme dostali loptu na nohy, to už bolo lepšie a lepšie. Príprava bola dobrá, ale náročná. Už sa teším na začiatok ligy. Každého viac baví, keď sa hrajú súťažné zápasy a nielen behy dookola," uviedol Sebastian Kóša.

"Som v očakávaní, pretože na jeseň sme to mali dobre našliapnuté a verím, že v tom budeme pokračovať aj na jar." V prvom zápase proti Dunajskej Strede odohrali červeno-čierni vydarený duel a zvíťazili hladko 3:0. "Zápas chceme zvládnuť. Zrejme to nebude s výsledkom 3:0, ale bodaj by bolo. Určite to bude ťažký zápas, Dunajskostredčania mali zmenu na trénerskom poste, majú kopu nových hráčov, zmenili systém a bude to iná Dunajská Streda, ako v predchádzajúcom zápase. Hráme doma, a to nám môže pomôcť, aby sme sa na jar dobre rozbehli."

Spartak má pred DAC-om náskok desať bodov a v prípade víťazstva by mohol možno definitívne odraziť jeho atak. "Je našou motiváciou vzdialiť sa tímom pod nami čo najďalej a naháňať Slovan čo najdlhšie. Keby sme tento zápas vyhrali, odrazili by sme sa od nich na celkom slušný náskok," mieni Kóša. Michal Gašparík nemôže v zápase počítať so zranenými Vlaskom a Boatengom. Otázny je štart Milana Ristovskeho, ktorý sa zotavuje zo zranenia.

Spartak Trnava a FC DAC 1904 Dunajská Streda zabojujú o prvé jarné body na Štadióne Antona Malatinského v nedeľu o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.11 - 3.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tatran Liptovský Mikuláš - FC Zlaté Moravce  (sobota 15:00)
Kvalitu februárového trávnika v Poprade otestujú v 20. kole Fortunaligy domáci MFK Tatran Liptovský Mikuláš a FC ViOn Zlaté Moravce.

"Pred polrokom sme tu takto sedeli a mali určite iné predstavy, vízie či ciele. Nie všetko ide podľa predstáv, a tak je tu plán B - zotrvanie vo Fortuna lige. Jeseň nám ukázala určité silné stránky, no najmä tie slabé. Na silné chceme nadviazať. Hlavne ku koncu roka sme prežili zaujímavé obdobie, kedy sme získavali body. Mužstvo je vyvážené. Do určitej miery sme sa omladili, ale chceme stavať aj na skúsenostiach. Prišla k nám dravosť a pohyblivosť. Sme presvedčení, že sa v lige zachránime," povedal na tlačovej konferencii predseda predstavenstva ViOn-u Martin Ondrejka. Počas prípravy odohrali Moravčania päť duelov, z ktorých tri vyhrali, jeden remizovali a jeden prehrali.

"Snažili sme sa do nej vstúpiť s tým, že sme si predchádzajúcu časť do detailu zanalyzovali a chceli vyriešiť problémy v ofenzíve i defenzíve. Z hľadiska skautingu sme hľadali hráčov, ktorí by zapadli do nášho systému hry. Cieľom bolo, aby prišli čo najskôr. To sa nám podarilo splniť. V závere prípravného obdobia sa k nám pripojil ešte Jibril," informoval tréner Ľuboš Benkovský. Z tímu odišli iba dvaja hráči: Kubilay Yilmaz a Martin Gamboš. Prišli dve staronové tváre Tomče Grozdanovski s Michalom Pintérom a postupne aj Tomáš Horák s Taofiqom Jibrilom. Defenzívny stred poľa posilnil Georgios Neofytidis.

Štart jarnej časti čaká Zlatomoravčanov v Poprade, kde sa v sobotu o 15:00 predstavia proti Liptovskému Mikulášu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.37 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Slovan Bratislava - FK Senica  (sobota 15:00)
Dvadsiate kolo Fortunaligy spojí vysoko favorizovaný domáci ŠK Slovan Bratislava a FK Senica. Belasí majú jasné ambície.

"V zime sme sa snažili umiestniť určitých hráčov na hosťovania za účelom hernej praxe a optimalizácie kádra. Prišli Tigran Barseghjan a Ivan Šaponjič. Rád by som požiadal verejnosť o trpezlivosť, novým hráčom treba dať čas. Ivan prišiel z veľkého klubu, no treba mať na pamäti, že herná prax nebola dostatočná," uviedol generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík mladší. Z Tehelného poľa v zime odišiel Ondřej Petrák, ktorý je už hráčom Bohemians. Na hosťovania s opciou zamierili Joeri de Kamps (Sparta Rotterdam), Ezekiel Henty (Al-Hazem) a Dejan Dražič (Honvéd Budapešť). Filip Lichý je na hosťovaní v Ružomberku. "Chcem pripomenúť, že na základe dohody medzi klubmi proti nám nenastúpi," pokračoval generálny riaditeľ klubu. "Ciele sa nemenia. Veľmi by sme si priali dosiahnuť zápis do histórie a získať štvrtýkrát po sebe majstrovský titul, čo sa ešte nikomu na Slovensku nepodarilo."

"Verím, že budeme hrať futbal, ktorý bude ľuďom robiť radosť a budeme hrať lepšie ako na jeseň," nechal sa počuť tréner Weiss. "S Ivanom Šaponjičom sa poznáme tri týždne, no pracuje veľmi dobre a vystupuje skromne. Prišiel z veľkého klubu, no dostať šancu pri Griezmannovi, Suárezovi, či Félixovi nie je ľahké. Sám som zvedavý, čo predvedie, keď bude fyzicky ideálne pripravený. Verím v jeho reštart v Slovane a osoh pre obe strany," nádeja sa tréner belasých. "Najprv nás čaká Senica, ktorú chceme zdolať. Určite sem nepríde na výlet, musíme byť koncentrovaní a podať maximálny výkon. Akákoľvek chyba môže byť potrestaná. Trnava za nami nespí, veľa môže napovedať prvý jarný vzájomný súboj, no najprv myslíme na Senicu," uzavrel Vladimír Weiss st.

Slovan hostí Senicu v sobotu o 15:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 7.58 - 18.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Trenčín - FK Pohronie  (sobota 15:00)
Svoj prvý jarný zápas odohrajú v sobotu domáci AS Trenčín a FK Pohronie. Stane sa tak v rámci 20. kola najvyššej slovenskej súťaže.

Mužstvo zo Žiarskej kotliny uzatvára ligový pelotón a boj o záchranu sa preňho začne s prvým jarným výkopom. Žiarčania strácajú na predposledné Zlaté Moravce päť a na desiaty Liptovský Mikuláš šesť bodov. Do tejto fázy Fortunaligy vstúpia pod vedením doposiaľ menej známeho českého trénera Martina Bittengla. Vedenie klubu pritiahlo do tímu aj niekoľko posíl a káder poriadne prekopalo. "Verím, že náš cieľ, ktorý je absolútne jednoznačný, a to záchrana vo Fortuna lige, bude naplnený," vyjadril nádeje športový manažér Pohronia Patrik Furka. "Vymenili sme nielen hráčov, ale aj trénerský štáb a verím, že zmeny budú úspešné. I keď hlavne zo začiatku budeme potrebovať čas. Zimná príprava bola extrémne krátka a keby sme mali k dispozícii o dva týždne navyše, boli by sme všetci spokojnejší."

Do klubu prišli brankár Patrik Le Giang, ako tiež niekoľkonásobný reprezentant Jaroslav Mihalík. Považania z Trenčína aktuálne okupujú deviate miesto tabuľky. V devätnástich odohratých kolách získali 20 bodov. Tím pod vedením trénera Juraja Ančica stále môže bojovať o postup do skupiny o titul. Na šiestu Senicu stráca v týchto chvíľach štyri body.

Trenčín a Pohronie vybehnú na trávnik v sobotu od 15:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.09 - 5.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zemplín Michalovce - ŠKF Sereď  (pátek 17:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.22 - 3.01
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava19144143:1346
2.Spartak Trnava19133328:1142
3.MFK Ružomberok1998231:1335
4.DAC Dunajská Streda1995524:1932
5.MŠK Žilina1976630:2427
6.FK Senica1966719:2524
7.ŠKF Sereď1965823:2623
8.Zemplín Michalovce19721019:2723
9.AS Trenčín1955927:3120
10.Tatran Liptovský Mikuláš19441122:3916
11.FC Zlaté Moravce19361019:3415
12.FK Pohronie19241316:3910

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
adalbertus

sa rozbieha až nedelu v Trnave

Reagovat
pistacik11

Snáď sa budete rozbiehať ešte dlhšie ako na jeseň

Reagovat
adalbertus

druhé miesto Piťuka, druhé

Reagovat
adalbertus

Hajrá!

Reagovat
Antijazvec

Nevieš náhodou či má Peter Pokorný nejakých madarských predkov? Lebo som čítal na nemzetisport kde spomínali fanúšikovia že by mohol reprezentovať Madarsko.

Reagovat
adalbertus

neviem kamarat

Reagovat
Antijazvec

Tak skús tam napísať na ten web, ja nemôžem lebo viem po madarsky len velmi slabo čo som pochytil na VŠ v Blave, a to mám ešte slabú pamäť.Ale viem, že Alex Iván z Trnavy je Madar, a na diskusiách si ho pochvalovali.

Reagovat
Noustress

Ivána si pochvalovali max teraz cez prípravu a včera s DAC, inak bol celú jeseň k ničomu

Reagovat
eleven11

Posledný Magyar v Trenčíne bol Hunyady Csák Máté.Možno po materskej línni má nejaké magyarské DNA

Jediné , čo má spoločné s Magyarmi,je agentúra.

https://www.transfermarkt.de/em-sports-consulting-kft-/beraterfirma/berater/4658

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele